T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İzmir Eğitim Diş Hastanesi

HASTA ZİYARETİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Güncelleme Tarihi: 12/11/2018

HASTA ZİYARETİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

- Doktorunun izin vermediği özel durumlarda hasta ziyareti için ısrar edilmemelidir

- Hasta ziyareti, ziyaret saatlerinde yapılmalıdır. Israr edilmemelidir.

- Ziyaret süresi kısa olmalıdır (Tercihen en fazla 10 dk.)

- Her hasta başında ikiden fazla ziyaretçi olmamalı ve diğer hastaları rahatsız edecek derecede YÜKSEK SESLE KONUŞULMAMALIDIR.

- Hasta yataklarına oturulmamalı, hasta başında ve hastane ortamında herhangi bir yere dokunulmamalıdır. Ziyaret öncesi ve sonrası eller yıkanmalıdır.

- ZİYARETE GELİRKEN HEDİYE OLARAK YİYECEK GETİRMEYİNİZ.

- Hasta başında herhangi bir şey yenilip içilmemeli, aynı odada kalan diğer hastalara da herhangi bir gıda verilmemelidir.

- Ziyaret esnasında diğer hastalar rahatsız edilmemeli,  gereksiz ve meraklı sorular sorulmamalıdır.

- Hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir.

- Ziyaret esnasında, moral bozucu söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır

- Ziyaret saati dışında, gereksiz ve ısrarlı ziyaret taleplerinde bulunulmamalıdır.

- Ziyaret saati sonunda, görevlilerin uyarılarını beklemeksizin hasta odaları terk edilmelidir.

HASTA ZİYARET SAATLERİ

Öğle      : 13.30 – 14.30